عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان این که ابتداییترین امر در اجرای هر طرحی، رضایت طرفین ذینفع در آن است، گفت: با اجرای شتابزده طرح نسخه نویسی الکترونیکی در اجزای مثلث بیمار، مراکز طرف قرارداد و سازمانهای بیمهگر، تنها ضلع سوم یعنی بیمهها راضی هستند.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه میبینیم که بستر اجرای نسخه الکترونیکی و پرونده الکترونیکی در کشور فراهم نبود و به جای اینکه سرعت کار بیشتر شود باعث معطل ماندن مردم و استیصال جامعه پزشکی شد.
سرپرست مرکز روابط عمومیو اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: مشکلات نسخهنویسی الکترونیکی مربوط به زیرساخت نیست و عمدتا مربوط به شبکههای ارتباطی کشور اعم از کند بودن و قطعی برق، اینترنت، عدم آشنایی و آموزش کافی گروه پزشکان ارایه دهنده خدمت، شلوغی درمانگاهها و ... است.
علی اصغر باقر زاده نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامیگفت: نسخهنویسی الکترونیک دهها مزیت دارد و امیدواریم سال بعد هیچ بخشی بهانه عدم اجرای آن را نداشته باشد.
یک نماینده مجلس گفت: نسخه نویسی الکترونیکی به دلیل نظارت دقیق تر، هم جلوی تخلف برخی پزشکان و داروخانهها را میگیرد و هم باعث کاهش هزینههای درمان خواهد شد.
سازمان نظام صنفی رایانهای با انتشار بیانیهای ضمن اعلام مواضع خود نسبت به طرح نسخهنویسی الکترونیکی، نگرانیهایی موجود در روند اجرای این طرح را اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان بیمه تامین اجتماعی گفت: درتهران قبل از اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی تنها 40درصد این طرح اجرا میشد اما این آمار امروز به ۷۵ درصد در سطح بیمارستانهای تامین اجتماعی رسیده است.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: ما در برنامههای الکترونیکی امنیت را در سطح کاربران، شبکه و زیرساخت به طور گسترده مورد توجه قرار دادیم و همچنان در تلاشیم با بالاترین حد از استانداردها امنیت را رعایت کنیم. در موضوع امنیت کاربران در حوزه نظام سلامت دیجیتال هم بحث تجویزگر یا پزشک و هم فرد گیرنده خدمت ...
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: اگر قرار است در ساختار نظام سلامت و درمانی کشور تحولی ایجاد بشود، باید از دولت الکترونیکی تبعیت بکند. در این صورت فساد و رانت از بین میرود؛ کمتر شاهد نسخههای صوری خواهیم بود و درباره داروهای بیماران خاص هم شفافسازی میشود. بنابراین برای الکترونیکی کردن دولت همه ما اعم از ...
نسخه الکترونیکی نیامده پر انتقاد شده است، تا پیش از این از نبود زیرساختها و امنیت آن شکایت میشد حال امروز مشخص شده که سامانههای این نسخه در هر مرکزی توانایی تولید بیش از ۲۰ درصد نسخه الکترونیکی را ندارند امری که با آمار بیمهها در تضاد است.
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متاسفانه آقایان یک مگاپروژهای مثل نسخه نویسی الکترونیکی را در اختیار کسانی دادند که به کارهای انتفاعی و مطب خود میپردازند و این پروژه را به عنوان یک پروژه حاشیهای در دستور کار خود قرار دادهاند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، و سرپرست دفتر ارزیابی فناوریهای سلامت و دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی، موفقیتها و مشکلات نسخه نویسی الکترونیکی را تشریح کردند.
در روزهای قبل بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در هنگام مراجعه به داروخانه، با کاغذی پشت پیشخوان پذیرش روبهرو شدند که از قطعی سیستم نسخه نویسی حکایت داشت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در 6 الی 7 ماه آینده نسخه نویسی الکترونیکی را به طور کامل در کشور داریم و علیه کسان یکه با آن همراهی نکنند، از اهرمهایی همچون عدم تمدید مجوز مطب استفاده خواهد شد.
چالشها و راهکارهای حل مشکلات طرح نسخه الکترونیکی در نشستی تخصصی با حضور برخی مجریان و ذینفعان این طرح برگزار و مسائل پیرامون آن از جمله دلایل ۱۶ سال تعلل در اجرای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظاهرا راهاندازی برخی خدمات الکترونیکی بر خلاف آنچه انتظار میرفت نه تنها به تسهیل و تسریع امور منجر نشده، بلکه در روالی معکوس به ماجرایی تلخ تبدیل میشوند.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران درباره چالشهای اجرای نسخهنویسی الکترونیک گفت: تاکنون پیش آمده است که پزشک، نام کاربری و رمز عبور خود را به داروخانه یا منشی داده است و آنها به جای پزشک، نسخه الکترونیک را نوشته یا وارد سامانه کردهاند.
رییس کمیته سلامت الکترونیکی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامیگفت: عدم شفافیت در اجرای نسخه الکترونیکی میتواند مسیری برای حضور مافیای سلامت به ویژه در حوزه دارو باشد بر همین اساس تاکید بیشتری بر روی این سامانهها داریم، بی شک دستهای پنهانی وجود دارند که مانع اجرایی شدن این طرح میشوند.
یک کارشناس نظام سلامت گفت: زیرساختهای اجرای نسخه نویسی الکترونیکی در سراسر کشور فراهم است به طوری که با وجود شایعاتی که مناطق محروم به اینترنت دسترسی ندارند شاهد آن هستیم که این طرح در آن مناطق با عملکرد 100 درصدی روبه رو شده است. بیشترین مشکلات این طرح به سیستمهای غیریکپارچه بیمارستانها بر میگردد که وزارت بهداشت باید ...
همزمانی اجرای نسخه الکترونیکی با شیوع واریانت امیکرون در کشور موجب شد تا وزارت بهداشت و ارتباطات تلاش کنند استفاده از نسخه کاغذی تا اول اردیبهشت ۱۴۰۱ فراهم شود.